Foodvalley Film Festival in Ede

Op verschillende plekken in Ede vindt van donderdag 28 september tot en met zondag 1 oktober 2017 het Foodvalley Film Festival plaats. Het festival wordt voor de eerste keer gehouden in het openingsweekend van het nieuwe theaterseizoen. Het is een jaarlijks filmfestival waarin foodfilms de hoofdrol spelen in combinatie met een spreker, workshop of bijvoorbeeld een proeverij. Van een inhoudelijke documentaire, feel good movie tot een kinderfilm. Bij Theater Cultura of op een bijzondere locatie.

Wethouder opent nieuwe websites De Kijkdoos en CultuurinBennekom

websites_bennekomCultuurwethouder Johan Weijland heeft vrijdag de nieuwe websites cultuurinbennekom.nl en dekijkdoosbennekom.nl geopend. Dit vond plaats tijdens de bijeenkomst van Rotaryclub Bennekom in het koetshuis van Kasteel Hoekelum. Beide organisaties hebben de intentie uitgesproken om elkaar op het gebied van culturele activiteiten te versterken. De website cultuurinbennekom.nl is door de Rotary geschonken aan alle Bennekommers, als overzichtsportal voor alle culturele activiteiten in Bennekom. De Kijkdoos Bennekom wil met haar nieuwe site de toegankelijkheid voor exposities van eigentijdse beeldende kunst vergroten.

Bennekom is een levendig dorp dat gonst van een grote variatie aan culturele activiteiten. De hoogste tijd om dat overzichtelijk te presenteren voor de Bennekommers constateerde Rotaryclub Bennekom. Met de gepresenteerde website cultuurinbennekom.nl kunnen geïnteresseerden zich in één oogopslag oriënteren op de cultuuragenda in Bennekom. De website biedt bovendien aan alle verenigingen de mogelijkheid om zelfstandig hun cultuuractiviteiten op deze site te plaatsen, zodat per dag te zien is ‘wat er te doen is’.

De Kijkdoos ontving dit jaar opnieuw meer bezoekers in haar expositieruimte in Villa Erica. Met de nieuwe site wil de Culturele Vereniging de exposities, lezingen & concerten en educatieve projecten goed toegankelijk maken. Voor mensen van jong tot oud en in het bijzonder voor Bennekomse/Edese scholen. De site bevat toegankelijke informatie over de activiteiten en beeldende presentaties van eigentijdse beeldende kunst.

Rotary en De Kijkdoos willen culturele activiteiten promoten en het enthousiasme van Bennekommers voor cultuur versterken. Daar zijn ook de nieuwe websites op afgestemd: fris, modern en toegankelijk voor jong en oud. De websites zijn ontwikkeld door het bedrijf Web-care uit Wageningen.

Meer informatie: www.cultuurinbennekom.nl, www.dekijkdoosbennekom.nl

Bron: Hoog & Laag

Google geeft mobiele sites voorrang

website-mobilevriendelijk-googleMeer dan 50% van alle bezoekers komt op uw website via een mobiel apparaat. Google heeft aangegeven dat vanaf 21 april 2015, mobielvriendelijkheid een ranking factor wordt. Wanneer Google een website negatief beoordeelt op mobielvriendelijkheid, zal deze lager scoren in de zoekresultaten: minder bezoekers op uw website.

Waarom geeft Google mobielvriendelijke websites voorrang?

  • Het mobiele verkeer op zoekmachine Google gaat het desktop verkeer overtreffen in 2015. Google wil ook mobiele gebruikers een optimale zoekervaring bieden en heeft dus baat bij mobielvriendelijke websites in hun zoekresultaten.
  • Mobiele apparaten spelen een belangrijke rol in het aankoopgedrag van consumenten. De aankoop zelf gebeurt in veel gevallen nog op een desktop, maar tijdens het oriëntatieproces wordt vaak een mobiel apparaat gebruikt.
  • Wanneer gebruikers van zoekmachine Google een negatieve zoekervaring opdoen doordat de website die zij bezoeken niet mobielvriendelijk is, doet dat afbreuk aan het imago van Google.

Via deze testpagina van Google kunt u achterhalen of uw website klaar is voor deze update. Vul uw webpagina-URL in om direct een analyse uit te voeren. Ziet u de melding ‘Geweldig! Deze pagina is mobielvriendelijk.’? Dan bent is uw website klaar voor de komende update!

Uw website aanpassen voor mobiel? Google op webdesign Wageningen!

Parallax websites en Google?

Je ziet ze de laatste jaren steeds vaker: Parallax websites. Websites die bestaan uit één lange pagina, waarbij paginadelen in verschillende snelheden over elkaar heen glijden bij het scrollen. Het resultaat is vaak prachtig, niet voor niets zijn er steeds meer Parallax WordPress thema’s beschikbaar (kijk bijvoorbeeld bij Themeforest). Maar als het gaat om het optimaliseren van je website voor zoekmachines en gebruiksvriendelijkheid dan zijn er wel een aantal aandachtspunten.

Wat is een Parallax website?

Parallax websites maken gebruik van een techniek waarbij de content (met name afbeeldingen en/of video) met verschillende snelheden over elkaar heen schuiven. Hiermee wordt een diepte-effect gecreëerd. Parallax betekent dan ook (Wikipedia): “Het verschijnsel dat de schijnbare positie van een voorwerp ten opzichte van een ander voorwerp en/of de achtergrond varieert als het vanuit verschillende posities bekeken wordt.”
Deze techniek, waarbij de achtergrond langzamer beweegt dan de voorgrond, werd vroeger soms gebruikt bij computerspellen.
Met een parallax website kun je je verhaal op een dynamische en beeldende manier vertellen. Je neemt de bezoeker van je website bij de hand, en je presenteert op een vloeiende manier op één pagina je bedrijf.

parallax website
Klik op de afbeelding voor een voorbeeld van een Parallax website

De vindbaarheid van parallax websites

Bij het optimaliseren van je website voor zoekmachines is er bij een Parallax website van één pagina het volgende probleem: een site met slechts één lange pagina is bijna niet te optimaliseren.

Zoektermen

Een enkele webpagina maakt het moeilijk om de website voor meerdere zoektermen te optimaliseren. Plaats je op die ene pagina veel content dan de inhoud te diffuus. Meerdere pagina’s met elk content rondom een bepaald thema en trefwoord geeft je veel meer kans om hoog te scoren in de zoekresultaten.

Naast dit content-probleem beschik je op een pagina ook maar over één URL, één ‘meta title’ en één ‘meta description’. Er valt dus maar één pagina te optimaliseren.

Ook het gebruik van H1 titels geeft beperkingen. De H1 (heading 1) mag maar een enkele maal voorkomen op je pagina. Bij Parallax thema’s komen de H1 koppen vaak veel meer voor.

Snelheid

De snelheid van een website is voor Google ook een belangrijke factor: websites die snel geladen worden verbeteren de bezoekerservaring. Parallax webpagina’s zijn niet alleen lang, maar maar bevatten ook veel beeldmateriaal, soms video en vaak scripts om de inhoud geanimeerd te tonen.

Gebruiksvriendelijkheid

De vloeiende overgangen, mooie afbeeldingen en video’s, kunnen de nieuwsgierigheid van de bezoeker prikkelen. De bezoeker blijft langer op de site, en kan hierdoor beter tot een aankoop worden verleid. In de praktijk zie je dan ook dat Parallax websites veel worden gebruikt voor de promotie van een enkel product of een actie.
De al genoemde lange laadtijd van de website stelt het geduld van de bezoeker soms op de proef. Ook het gevaar van het niet direct kunnen vinden van de gewenste informatie ligt op de loer.  Bedenk of het of het op deze manier van ‘navigeren’ op een website wel geschikt is voor je doelgroep.
Ook als je doelgroep juist bestaat uit mobiele telefoon gebruikers is dat iets om rekening mee te houden.

Wanneer is een Parallax website wel geschikt?

De essentie van parallax website moet in een pagina te vatten zijn. Centrale vraag is dan ook:

Waar gaat die ene pagina over?

Voor veel MKB bedrijven en zeker voor ZZP’ers geldt dat je je moet onderscheiden van je collega’s. Een mooie website is een goede start, maar vrij nutteloos als deze niet of nauwelijks op de inhoud gevonden.
Veel Parallax thema’s bieden naast de scrollende homepage (of soms ook meerdere scrollende Parallax pagina’s) de mogelijkheid om ‘reguliere’ webpagina’s en berichten te integreren, een deel van de hiervoor genoemde nadelen is hiermee te compenseren.

Parallax is uitstekend voor kleine websites met een eenduidige boodschap. Websites die in een paar stappen het verhaal kunnen vertellen. Denk hierbij aan storytelling, promotie van evenementen of verkoop van een enkel product.
Ook voor een bedrijf dat al naamsbekendheid heeft, bijvoorbeeld Spotify, is een Parallax website bijzonder geschikt zijn.